Hoeveel tijd is nodig voor de fotoshoot op je bruiloft?

 

Het dagprogramma van een bruiloft is bij ieder bruidspaar verschillend. Dit is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van een bruidspaar, traditionele rituelen die gevolgd worden en het moment van de dag waarop de ceremonie plaats zal vinden.
Het ene bruidspaar wil graag in de middag trouwen terwijl het andere bruidspaar de voorkeur geeft elkaar het Ja-woord geven in de avond.

Qua fotografie wordt regelmatig aan mij de vraag gesteld hoeveel tijd er nodig is voor een fotoshoot, zodat hiermee goed rekening kan worden gehouden bij het maken van het dagprogramma. Mijn advies hierin is om hiervoor 1 uur, excl. reistijd van en naar de fotoshoot locatie, in te plannen. 

Moment van de shoot:

Als jullie elkaar na het, apart van elkaar aankleden, voor het eerst gaan zien ‘first sight’ dan is het mooiste om jullie fotoshoot aansluitend te plannen voorafgaand aan de ceremonie. Het voordeel hiervan is dat jullie na de ceremonie de gehele tijd bij de gasten kunnen blijven.

Willen jullie elkaar graag pas voor het eerst in trouwkleding zien bij de ceremonie? Dan zal de fotoshoot plaatsvinden na afloop van de ceremonie, meestal na het felicitatie, taart en toost moment. Het voordeel hiervan is dat jullie even een moment rust hebben voor jullie beide en stil kunnen staan bij elkaar en wat jullie tot dan toe op de dag met elkaar beleeft hebben. 
Wat wel erg leuk is om in dit geval voorafgaand aan de ceremonie een ‘first touch’ moment te plannen, waarop jullie elkaar niet zien maar al wel even aan elkaar mogen voelen. 

Mocht het weer het toelaten dan is het maken van een aantal foto’s tijdens het ‘Gouden Uurtje’ ook echt aan te raden. Als de locatie het toelaat hoef je hiervoor niet speciaal naar een  fotoshootlocatie met vrij uitzicht op de ondergaande zon te rijden en ben je maar 15 minuten weg bij je gasten. Dit is helemaal prima te doen tussen twee gangen van het diner of aan het begin van het avondfeest.

Bruiloft Kasteel Maurik Vught - Ruth Fotografie
Bruiloft Maassluis - Ruth Fotografie
Bruiloft Apeldoorn - Ruth Fotografie

Foto's met de gasten:

De wensen op dit gebied zijn voor ieder bruidspaar verschillend. Persoonlijk adviseer ik om naast een grote groepsfoto van de daggasten nog maximaal tien verschillende samenstellingen door te geven waar jullie als bruidspaar samen mee gefotografeerd worden, zodat jullie op jullie bruiloft optimaal kunnen genieten van de dag. Voor deze foto’s met de gasten is het handig om in het dagprogramma 20 minuten tijd in te plannen.

Willen jullie toch foto’s van meer samenstellingen, bijvoorbeeld omdat jullie iedereen persoonlijk een fotobedankje wil sturen, dan is dat natuurlijk mogelijk.
Plan dan wel meer tijd in.

Een groepsfoto met de daggasten is het meest handig direct na de ceremonie en voorafgaand aan het feliciteren. Op dit moment is iedereen nog bij elkaar. Indien het weer het toelaat kan deze foto het beste buiten gemaakt worden en bij meer dan 20 personen gebruik ik meestal mijn drone. zodat het gezicht van iedere persoon te zien is.

Om alle avondgasten bij elkaar ook gefotografeerd te hebben zouden jullie kunnen kiezen om een groepsfoto te maken aan het begin van het avondfeest. Een handig moment is veelal wanneer het feest een uur aan de gang is.

Bruiloft - Ruth Fotografie
Bruiloft Limburg - Ruth Fotografie

Fotobooth:

Een fotobooth is een originele aanvulling voor het feest. Veel mensen hebben nog nooit een fotobooth op een feest gehad, dus het kan een leuke en unieke toevoeging zijn.
Jong en oud kunnen zich er kostelijk mee vermaken. De gasten ontvangen direct meerdere prints waardoor het direct een leuke herinnering is aan jullie bruiloft en als bruidspaar ontvang je nadien meestal ook de gemaakte fotobestanden zodat je mee kan genieten van alle momenten die voor deze camera zijn ontstaan. 
Hoe later het wordt op de avond hoe lolliger de foto’s meestal worden.

Bruiloft Eibergen - Ruth Fotografie
Bruiloft op de Veluwe - Ruth Fotografie
Wedisson Awards 2022 - Ruth Heijsen

Een cadeautje voor je!

Binnen 5 seconden heb jij mijn gratis eBook in handen voor slimme tips als voorbereiding op je bruiloft.

Honderden verloofden zoals jij downloaden ook al deze tips!

Stuur je vraag via WhatsApp