Gaat DE vraag deze feestdagen gesteld worden?


Het kan een romantisch idee zijn om gevraagd te worden om te trouwen tijdens de kerst of met oud en nieuw. Als je dit wil doen, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

Voorbereidingen:

De kerst is al een speciale tijd van het jaar, dus je wilt dat de vraag om te trouwen nog speciaaler wordt. Bedenk hoe je dit het beste kunt doen – misschien door een speciaal cadeau te geven of door op een bijzondere manier ten huwelijk te vragen.

Zorg ervoor dat je de juiste ring hebt. Als je ten huwelijk gaat vragen, is het belangrijk om de juiste verlovingsring te hebben. Neem de tijd om een ring te kiezen die bij je partner past en die binnen je budget valt.

Maak tijd voor jullie tweeën. Als je tijdens de feestdagen je partner ten huwelijk gaat vragen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijd hebt om samen te zijn en te genieten van deze speciale gebeurtenis.

Toestemming vragen:

Het is niet meer gebruikelijk om toestemming te vragen aan de schoonvader voordat je ten huwelijk wordt gevraagd. Dit was vroeger wel gebruikelijk, maar tegenwoordig is het belangrijker om rekening te houden met de wensen en gevoelens van je partner. Als je partner het belangrijk vindt om zijn of haar ouders te raadplegen voordat je ten huwelijk wordt gevraagd, is het misschien wel verstandig om dit te doen. Maar het is niet verplicht en het is ook niet nodig om toestemming te vragen aan de schoonvader om ten huwelijk te mogen vragen.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de gevoelens van je partner en zijn of haar familie. Als je partner het belangrijk vindt om zijn of haar ouders te betrekken bij de beslissing om te trouwen, is het misschien verstandig om dit te doen. Maar het is niet nodig om toestemming te vragen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je partner zich op zijn of haar gemak voelt met de vraag om te trouwen.

Het huwelijksaanzoek:

Er zijn veel speciale manieren om ten huwelijk gevraagd te worden. Hier zijn enkele ideeën:

  • Maak een speciaal cadeau: geef je partner een cadeau dat verwijst naar jullie relatie of dat speciaal voor hem of haar is gemaakt. Laat de ring in het cadeau zitten of verborgen in een boodschap die je erbij geeft.
  • Vraag het op een bijzondere locatie: vraag het op een plek die voor jullie beiden speciaal is, zoals de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten of een vakantiebestemming die jullie samen hebben bezocht.
  • Maak een video of een fotocollage: maak een video of fotocollage met herinneringen aan jullie relatie en vraag het aan het eind.
  • Maak het persoonlijk: schrijf een liefdesbrief of gedicht en vraag het op die manier.
  • Vraag het met hulp van vrienden of familie: vraag het met hulp van vrienden of familie door bijvoorbeeld te regelen dat ze een serenade geven of een boodschap op een billboardscherm laten zetten.


Het belangrijkste is om iets te kiezen wat bij jullie beiden past en wat jullie beiden speciaal zal vinden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je partner en zijn of haar persoonlijke voorkeuren. Zoek een manier om de vraag speciaal te maken en er zal ongetwijfeld een onvergetelijk moment van worden.

Koester de herinnering:

Het kan leuk zijn om foto’s te maken van het moment waarop je ten huwelijk wordt gevraagd.
Als je foto’s wilt maken van het huwelijksaanzoek, zijn hier enkele tips:

Bedenk allereerst hoe je het moment het beste kunt vastleggen. Wil je dat iemand anders de foto’s maakt of wil je het zelf doen? Als je het zelf wilt doen, kun je bijvoorbeeld een zelfontspanner gebruiken of een timer instellen op je camera.

Kies vervolgens een mooie locatie. Probeer een locatie te kiezen die speciaal is voor jullie beiden of die op een bijzondere manier verwijst naar jullie relatie.
Zorg bij het kiezen van de locatie ervoor dat je genoeg licht hebt. Als je foto’s wilt maken in het donker, zorg ervoor dat je een camera hebt die goed presteert in weinig licht. Je kunt ook een flitser gebruiken of andere lichtbronnen, zoals kaarsen of lampen.

Nog mooier is om foto’s te maken vanuit verschillende hoeken en standpunten. Zo krijg je een leuke mix van foto’s om uit te kiezen.
Mijn advies: laat deze foto’s door een professioneel fotograaf maken. Ik hoor graag als je hierin interesse hebt.

Aanzoek 1 - Ruth Fotografie
Aanzoek 2- Ruth Fotografie
Aanzoek 3 - Ruth Fotografie

Een cadeautje voor je!

Binnen 5 seconden heb jij mijn gratis eBook in handen voor slimme tips als voorbereiding op je bruiloft.

Honderden verloofden zoals jij downloaden ook al deze tips!

Stuur je vraag via WhatsApp