BEGIN MET DROMEN …

In gesprek met weddingplanner – Liefs van Lies

Op de eerste mooie dag van het jaar zit ik samen met Lisette in het zonnetje vraag haar, voor mezelf en collega fotografen maar ook toekomstige bruidsparen, het hemd van het lijf om goed te weten te komen wat een weddingplanner, en specifiek Lisette, allemaal doet.

Wie is Lisette en welk aanbod heeft Liefs van Lies?
Lisette Hop is een gedreven vrouw die fulltime werkt als weddingplanner. In haar bedrijf Liefs van Lies is het mogelijk om haar te boeken om de gehele bruiloft in nauwe samenwerking met het bruidspaar te laten plannen en organiseren, want daar is ze, mede door haar jarenlange ervaring in facility management, een toptalent in! Bruidsparen kunnen Lisette, ofwel Lies zoals ze ook wel genoemd wordt, ook boeken alleen als ceremoniemeester als ze liever niet een of meerdere van de gasten op hun trouwdag willen belasten met deze taak. Daarnaast kan Lies de styling van een event verzorgen. Lisette maakt heel makkelijke contact en verbinding met mensen. Ze is een eerlijk, duidelijk, transparant en een heel toegankelijke vrouw. Ze geeft aan dat in een vrijblijvend adviesgesprek tussen haar en het bruidspaar er wederzijds ervaren kan worden of er sprake is van een klik. Lisette vindt dit heel belangrijk, aangezien ze op professionele wijze echt het leven van het bruidspaar in stapt en is daarbij heel nauw betrokken in het proces voorafgaand aan en op de dag van de bruiloft.
Weddingplanner LIsette van Liefs van Lies aan het werk

Wanneer kiezen bruidsparen voor een weddingplanner en hoe ziet jouw werkwijze eruit?

Bruidsparen die kiezen voor een weddingplanner willen veelal ontzorgt worden want er komt zoveel kijken bij het plannen van een bruiloft en waar moet je toch beginnen …
Natuurlijk maakt het bruidspaar zelf de keuzes geeft Lisette aan, maar ze vinden het fijn dat op basis van hun wensen er voorstellen gedaan worden die passend bij hen kunnen zijn.

Bij een eerste gesprek zegt Lisette tegen bruidsparen altijd: “Maak kenbaar aan de mensen om jullie heen dat jullie gaan trouwen en begin ook met dromen hoe jullie ideale bruiloft eruitziet.” Daarnaast is het van belang om een begroting te maken. Op basis van hun begroting komt in een vervolggesprek ook naar voren wat een bruidspaar belangrijk vindt. De bruiloften die Lisette organiseert liggen tussen de 15 en 40 duizend euro.
Zodra het aantal gasten ongeveer bekend is kan over worden gegaan naar het zoeken van een passende locatie en daarna datum. Tenzij een datum belangrijker is voor het bruidspaar.
Lisette ziet haar bruidsparen in het proces van het organiseren van de bruiloft zo’n 6 keer en daarnaast is er regelmatig contact per mail, app of telefonisch.

Hoe verloopt samenwerking en planning?

Naast een intensieve samenwerking met het bruidspaar werkt Lisette ook samen met leveranciers waarvan ze de werkwijze kent of ervaring mee heeft. Bruidsparen maken altijd zelf de keuze voor hun leveranciers. Indien Lisette de leverancier niet kent dan is er vooraf contact om af te stemmen dat de werkwijze passend is bij de planning van de dag. Hierdoor verloopt alles soepel op de dag van de bruiloft.
Een realistische planning is noodzakelijk op de dag zodat de bruiloft op een ontspannen manier plaats kan vinden en het bruidspaar en de gasten optimaal kunnen genieten! Een te krappe planning voor een fotoshoot voorafgaand aan de ceremonie geeft veelal stress, dus liever iets ruimer plannen en zeker de reistijd niet vergeten mee te rekenen is iets dat Lisete als tip mee wil geven.
Lisette geeft ook aan dat het beperken van het aantal groepsfoto’s tot maximaal 10 is aan te raden zodat er voldoende ruimte blijft voor informele momenten.

Een plan B, is dat nodig?

Lisette bespreekt vooraf met het bruidspaar het niet goed weer scenario t.a.v. de ceremonie evenals de fotoshoot, we wonen immers in Nederland!

Op de trouwdag zelf kunnen er natuurlijk andere onvoorziene zaken zich voordoen. In dat geval schakelt Lisette, zonder tussenkomst van het bruidspaar, snel met de betrokkenen van de locatie o.i.d. en kan het bruidspaar ongestoord genieten van hun trouwdag. Lisette is het meest in haar element als ze het bruidspaar onbezorgd de liefde ziet vieren met hun dierbaren en dat ze op de achtergrond de bruiloft op rolletjes laat lopen. Heldere verwachtingen scheppen naar iedereen met wie ze samenwerkt is daarin volgens Lisette cruciaal.

Ik zeg doen …

Laat jullie budget het toe en wil je ontzorgt worden in de organisatie van je bruiloft en op de trouwdag zelf heerlijk kunnen genieten wetende dat alles goed geregeld is voor de trouwdag en dat de bruiloft vloeiend verloopt denk dan zeker aan het inhuren van een weddingplanner / professionele ceremoniemeester, zoals Lisette van Liefs van Lies, die dit uitstekend kan verzorgen.

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen vragen hebben dan kun je ten allen tijden met mij of Lisette contact opnemen.

Weddingplanner LIsette van Liefs van Lies aan het werk
Weddingplanner LIsette van Liefs van Lies aan het werk

Een cadeautje voor je!

Binnen 5 seconden heb jij mijn gratis eBook in handen voor slimme tips als voorbereiding op je bruiloft.

Honderden verloofden zoals jij downloaden ook al deze tips!

Stuur je vraag via WhatsApp